on line users

Cerca nel blog

mercoledì 26 febbraio 2014

PANE CUNZATO II CZYLI SYCYLIJSKA KANAPKA (II SPOSOB)

O "pane cunzato" pisalam juz w tym poscie.
Dzisiaj przedstawiam kolejny pomysl na ta kanapke.




Skladniki :

- maly chlebek lub bulka
- wedlina ( u mnie "porchetta")
- ser scamorza bianca  
- pomidory
- sol i pieprz
- oliwa z oliwek extravergine

Wykonanie :

Chlebek (najlepiej jeszcze cieply) przekroic. Polac oliwa z oliwek.
Oblozyc wedlina, serem i pomidorami. Pomidory lekko popieprzyc i posolic.
Kanapke taka mozna zapiec w piekarniku przez okolo 10-15 minut w temp. 200 ° C.

Buon appetito !









A ponizej zimowa Etna...



4 commenti:

  1. Kanapeczka pyszna.
    A Etna mnie zachwyciła!
    Pozdrowienia :)

    RispondiElimina
  2. Prosimy dwie na wynos :):)
    Serdeczności!!!!
    Tapenda

    RispondiElimina
  3. Dziekuje Wam wszystkim !
    Z wielka przyjemnoscia bym Was takimi kanapkami poczestowala, gdyby tylko nie ta odleglosc ...

    RispondiElimina