on line users

Cerca nel blog

martedì 6 maggio 2014

FRITTATA CON ZUCCHINA E MENTA CZYLI FRITTATA Z CUKINIA I MIETA

Frittata jest dosc popularnym wloskim daniem. Pisalam juz o tym w tym poscie.
Dzisiaj podaje kolejny przepis na frittate : z cukinia i swieza mieta. To wlasnie dodatek miety czyni to danie niezwykle aromatycznym . Choc uboga w skladniki frittata ta jest dosc oryginalna w smaku.Polecam !





Skladniki :

- 6 jajek
- 1 duza cukinia
- 1 lyzka Parmezanu
- 1 lyzka listkow miety
- zabek czosnku
- sol i pieprz

Wykonanie :

Cukinie umyc, pokroic na talarki i przesmazyc na patelni wraz z zabkiem czosnku dodajac sol i pieprz do smaku. 
Jajka rozbic i dokladnie wymieszac w miseczce.Dodac parmezan, przesmazona cukinie (zabek czosnku usunac) oraz listki miety. Doprawic sola i pieprzem.
Smazyc po obu stronach na patelni.


Buon appetito !




4 commenti:

  1. własnie wymieszałam cukienię z miętą. Jeszcze nie próbowałam, bo obżarta jestem jak bąk. Sama ciekawa jestem tej kompozycji- jutro posmakuję.

    Pozdrawiamy serdecznie
    Tapenda

    RispondiElimina
    Risposte
    1. Kasiu, koniecznie daj znac czy Ci posmakowala ta kompozycja ! No, w koncu gusta sa rozne ... ;) Sciskam.

      Elimina
  2. Risposte
    1. Hej Avrea! Pamietam,pamietam.... ze frittaty bardzo lubisz ;)))

      Elimina