on line users

Cerca nel blog

martedì 6 dicembre 2016

ZIELONY KOKTAJL ZE SZPINAKU, JABŁKA I IMBIRU

Połączenie typu owoc + warzywo jest szeroko praktykowane przy kreowaniu koktajli  a przy tym jak się okazuje - również bardzo smaczne. Koktajle ze szpinakiem w roli głównej nie są już nowością, nie mniej jednak polecam prezentowany przeze mnie koktajl. Dodatek świeżego imbiru to już przysłowiowa kropka nad "i " !




Składniki :

- 1 szklanka szpinaku
- 1 szklanka wody (najlepiej mineralna niegazowana)
- 2 jabłka
- 2 cm kawałek korzenia imbiru
- 1 -2 łyżki miodu 



Wykonanie :

Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne. Imbir obrać ze skórki.
Opłukany szpinak przełożyć do wysokiego naczynia. Dodać wodę oraz pokrojone na kawałki jabłka i korzeń imbiru. Zblendować do uzyskania gładkiej masy. Dosłodzić miodem. 
Jak każdy świeżo przygotowany koktajl - konsumować bezpośrednio po zrobieniu.


Buon appetito !




2 commenti: